Lakelandinterrierin karvan tulee olla karkea ja tiivis. Leikillä on tiivis alusvilla karkean päällyskarvan alla. Turkki hylkii likaa eikä päästä vettä iholle asti. Karkeakarvaisena terrierinä leikistä ei irtoa karvaa, jos sen turkkia nypitään.

Jos koira ei käy näyttelyissä, turkin voi myös leikata trimmauskoneella tai leikata saksilla. Tällöin turkki muuttuu pehmeämmäksi ja vaalenee. Se ei myöskään hyljeksi likaa enää yhtä hyvin kuin karkea turkki.

Trimmaus

Teksti: Inkku Mustonen, TerriLife 1/2006

Leikeille ei käytetä harjaa, se ei uppoa karkean turkin läpi. Kampa, aika harva ja toinen tiheämpi, riittävät hyvin. Itse käytän puista varsikampaa, se on tarpeeksi harva jalkakarvojen kampaamiseen ja se istuu hyvin käteen. Selkäturkkia voi kammata tiheämmällä kammalla. Lisäksi käytän Doggyman:in karstaa.

Selkäturkkia en pese oikeastaan koskaan, näyttelykoiralta pesen jalkakarvat ja parran aina ennen näyttelyä ja jos näyttelyissä on pidempi väli, teen pesun  n. joka toinen viikko. Shampooksi riittää laimennettu perusshampoo. Laitan myös laimennettua hoitoainetta, jonka huuhtelen ”huolimattomasti” (ainoa asia missä voi olla vähän huolimaton).

Trimmausveitsenä käytän Pearson-trimmausveistä, perustyöhön regular stripper-mediumia ja lyhyiden alueiden viimeistelyyn finishing stripper-extra fine:a. Näyttelykoirien selkäturkkiin olen alkanut käyttää Shollin jalkaraspia – ei varmasti katko yhtään karvaa! Parran ja jalkakarvat teen sormin. Tassut pyöristän ja alalinjan tasaan saksilla. Näyttelykoiraahan ei koskaan tee liian usein – itse teen kerran viikossa.

Kotikoiralle riittää trimmaus n. 4 kertaa vuodessa, kunhan omistaja itse trimmausten välillä huolehtii turkin takuttomuudesta eli kampaa koiran läpi kerran viikossa, siistii tassuja/anturan välejä, leikkaa kynsiä, nyppii korvakäytävässä kasvavia karvoja yms. kotihoitoa. Näin leikki pysyy jotakuinkin siistinä koko ajan.