Big Lady´s Micro-Inkpot
"Siiri"

Syntymäaika
 
Ikä
 
Isä
 
Emä
 
 
 
 
9.4.2001
 
17 vuotta, 287 päivää
 
Ambleside El-Zorro
 
Big Lady's Micro-Darkie
 
 
 
 
Muumi

Siirin tiedot Koiranetissä

Siiri kuvagalleriassa

Siiri on luonteeltaan kaksijakoinen, niinkuin käsittääkseni monet muutkin leikit. Hän on todella ihmisrakas ja oikea mamman kulta, toisaalta todellinen pikku-poliisi, joka pitää muut kurissa ja nuhteessa.Siirin lemmppari on erityisesti sylissä istuminen. Siinä polvilla hän istua napottaa tyytyväisenä niin kauan, kun joku vaan jaksaa sylissä pitää. Pienenä Siiri kärsi matkapahoinvoinnista, mutta nykyään hän pitää kaikenlaisesta matkailusta, ja lähtee innokkaasti joka paikkaan mukaan.Siiri on fanaattinen pallo- ja erityisesti vinkuleluhullu, ja esimerkiksi vinkulelun piipityksellä tehostettuna luoksetulo on satavarma vaikka kesken mehukkaan tappelun. Muita Siirin lempiharrastuksia ovat mm. imurin ja lattiamopin tappaminen. Suora seuraus tästä harrastuksesta on se, että perheessä on myös runsaasti villakoira-rotuisia lemmikkejä.

Eräs velvollisuus, jonka Siiri ottaa hyvin vakavasti, on kissapoliisin vastuullinen tehtävä. Komisario-Siiri huolehtii siitä, että perheen kaksi kissaa eivät ylitä valtuuksiaan. Erityisesti liiallinen juoksentelu ja hyppiminen ympäri asuntoa on kissoilta ankarasti kielletty - ja siitä rankaistaan heti.

Muista koirista Siiri ei yleensä välitä juurikaan - paitsi jos ne kulkevat takapihalta näkyvällä tiellä. Kukka-tyttären kanssa lenkillä ollessa uho kyllä lisääntyy, ja monet vastaantulijat saavat kuulla kunniansa, mutta yksin lenkkeillessään Siiri ei juuri edes noteeraa muita koiria. Poikkeuksen tekevät pari komeaa herrasmiestä, eräs brasilianterrieri sekä Jere-beagle. Näiden miesten edessä Siirin yleesä hieman itseriittoinen ja ylenkatseinen asenne katoaa jäljettömiin, ja hän kellistelee herrojen edessä kuin mikäkin tytönhuitukka. Olemme kyllä yrittäneet kertoa Siirille, että moinen mielistely ja nöyristely ei ole hänen arvolleen sopivaa, mutta minkäs teet...

Metsästysviettiä Siiriltä löytyy, ainakin jänisten, oravien, ja ulkona vapaana kulkevien kissojen ajamiseen. Kerran jos toisenkin on Siiriä saanut odotella metsälenkiltä jäniksen ajosta. Yhtään paistia emme valitettavasti ole vielä saaneet. Kerran kävimme myös katsastamassa häkissä olevaa kettua, mutta sille Siiri ei oikein lämmennyt, Varsinainen metsästysura on kyllä poissuljettu jo Siirin paukkuarkuudenkin takia. Ilotulitusten ja laukausten räiskeestä Siiri lähtee mieluummin kotiin peiton alle.

Siiri on vain parantunut vanhetessaan. Hän on iloinen ja persoonallinen koira, jonka kanssa on hauskaa ja nykypäivänä jopa helppoa (!) elää. Nyt, noin 6-vuotiaana, ylenmääräinen höyryäminen on jäänyt (ainakin kun vertaa tyttäreensä Kukkaan), mutta Virtaa, elämäniloa ja asennetta kyllä löytyy. Varsinkin äskettäin tehdyllä steriloinnilla tuntuu olleen Siiriin varsin piristävä vaikutus.

   

 
©