Fin Mva Big Lady´s Micro-Nonstop
"Elkie"

Syntymäaika
 
Ikä
 
Isä
 
Emä
 
 
 
 
2.3.2003
 
15 vuotta, 325 päivää
 
Kilvermin Kilburn
 
Big Lady´s Micro-Inkpot
 
 
 
 
Elkie

Elkien tiedot Koiranetissä

Elkie kuvagalleriassa

Elkie on vuonna 2003 syntynyt lohjalaisleikki. Muistan sen olleen pentulaatikon pikku prinsessa, joka hurmasi kaikki iloisella ja vauhdikkaalla olemuksellaan. Nimekseen se sai ”Nonstop”, koska se oli varsinainen elohiiri, touhotti mennä ja rakasti sylissä kiipeilemistä!

Se aiheutti omistajalleen myös paljon ihmetystä ollessaan pikkupentu. Miten se voikin olla niin itsenäinen, itsepäinen ja pelottavan rohkea? Jos se halusi lähteä tutkimaan naapurustoa, niin se lähti. Se vähät välitti uhkailusta, kiristämisestä ja lahjonnasta. Perinteiset pennunkasvatusopit ”jos pentu lähtee omille teilleen, lähde itse juoksemaan vastakkaiseen suuntaan, niin se tulee perääsi” eivät todellakaan tehonneet pikku-Elksun kohdalla. Ainoa keino saada neiti kiinni ennen autotietä oli juosta se kiinni, juuri niin kuin ei saisi tehdä! Ja jos tuli suuri koira vastaan, tämä pentu kipitti koiran luokse häntä selän päälle jäykistyneenä, yrittäen näyttää niin suurelta kuin mahdollista. Ei siis puhettakaan minkäänlaisista alistumiseleistä.

Noh, pienestä rämäpäästä varttui kuitenkin yllätyksekseni harvinaisen helppo leikki. Elkie on hellyydenkipeä seurakoira, joka haluaa olla siellä missä muukin perhe. Sillä on valtava tekemisen halu, ja se oppii nopeasti. Elkiellä ei ole riistaviettiä, joten sitä voi pitää huoletta metsässä vapaana. Se tulee myös mukavasti toimeen muiden koirien kanssa, kunhan ihminen määrää selvät sävelet ja päättää sen puolesta, kuka on kuka. Jos Elkieltä kysyttäisiin, mikä on parasta elämässä, se vastaisi varmastikin: LELUT! Leluhullu Elkie omi kaikki lelut omilta pennuiltaankin. Mutta onpahan ainakin motivoiminen helppoa!

Elkien ykkösharrastus on agility, jossa se kilpailee ylimmässä luokassa.  Näyttelyissä olemme käyneet Suomen muotovalioksi asti. Välillä tulee myös tokoiltua, mutta omistajan hermorakenne ei meinaa riittää siihen touhuun. Liian vähän äksöniä! Ja Elkie on uskoakseni samaa mieltä… pieninä paheina voisi mainita sukkien ja hanskojen varastelun, suihkepullon ja ylipäätään kaiken sihisevän, surisevan ja pörisevän jahtaamisen sekä välillä liiallisuuksiin menevän ”minä, minä, minä” -asenteen. Elkie tykkää toisinaan määräillä koiraporukassa kuka saa kulkea mistäkin, ketkä saavat leikkiä keskenään tai kuka saa pitää lelua suussaan. Joskus se intoutuu leikkimään koirakavereidensa kanssa, mutta sitten kun Elkiellä ei ole enää kivaa, kellään muullakaan ei saa olla kivaa.

Mutta kaiken kaikkiaan aivan mahtava pakkaus, jonka kanssa on ilo elää!

   

 
©