Fin Mva Angelica
"Alma"

Syntymäaika
 
Ikä
 
Isä
 
Emä
 
 
 
 
18.7.2000
 
18 vuotta, 5 päivää
 
High Flyer´s Lancelot
 
Catisca Emotive Eden
 
 
 
 
Alma

Alman tiedot Koiranetissä

Alma kuvagalleriassa  

Alma on oikea seurakoiraterrieri. Kyllä siltä luonnettakin silloin tällöin löytyy, mutta se on täysin erilainen kuin esimerkiksi äitinsä Muumi. Alma haluaa aina olla siellä missä ihmisetkin eikä paljon viihdy yksin. Metsästysvaistoa sillä ei ole nimeksikään ja sitä voikin huoleti pitää vapaana metsässä.

Alma on myös huomattavasti äitiään pehmeämpi luonteeltaan. Ehkä tähän on vaikuttanut myös se, että Alma on ollut aina se lauman alimmainen. Tästä opetuksesta piti huolen kissamme Mökö, joka ilmoitti Almalle jo sen ollessa pieni pentu, että nenille ei hypitä. Mökö ei vaan ymmärtänyt, että siitä hyvästä saa valtavasti pusuja pieneltä mielistelevältä koiranpennulta. Luultavasti tämän vuoksi Alma onkin ollut suhteellisen helppo koulutettava. Joskaan keskittymiskykyä sillä ei aina ole tarpeeksi.

Lasten kanssa Alma tulee loistavasti toimeen. Pieni 3-vuotias Salli on Alman paras kaveri, nyt kun iso leonbergi-poika Tsingi on muuttanut pois naapurustosta. Salli ja Alma tekevät kaiken yhdessä ja Alma on aivan masentunut, kun Salli lähtee pois mummolasta.

Alma on aika arka, joten kauheasti koirakavereita ei sillä ole. Kaikille kun pitää haukkua niin kovasti, jotta ne luulisivat hänen olevan isompi. Mutta jos toinen koira haukunnasta huolimatta uskaltaa tulla lähelle, alistuu Alma melkein saman tien.

Alman ihmisrakkaus on aivan uskomatonta. Kaikkien kanssa pitäisi olla kaveri ja koko ajan pitäisi olla tekemässä jotain kivaa. Ja silloin kun ollaan rauhassa, ollaan sitten tosi lähekkäin. Ja nukutaan vierekkäin. Koko ajan siis ihmisten kanssa.

 

   

 
©